Pre-Conference Workshops 2015

Archive Copy.

Enhance your Conference Weekend with Pre-Conference Workshops on Friday, October 9th.

October 9, 2015 (Friday, a National Holiday: Hangeul-nal).

Four Concurrent Workshop Strands (Attendee registers for a single strand)
Time: 10:00 a.m. – 5:20 p.m.
Venue: COEX, Gangnam, Seoul
 

Strand A: Professional Development (link to abstracts)

Curtis Kelly
Self-Presentation Training
10:00 — 11:50 am (100 min.)

Lunchtime Break: 11:50 am — 1:30 pm

Sara Davila
What the FLIP? Content Creation and Assessment in the FLIPped Classroom (Part 1)
1:30 — 2:45 pm (75 min.)

Robert Murphy
The Maxims of NeuroELT, and How to Use Them in Your IBL Classroom
3:00 — 3:50 pm (50 min.) 

Sara Davila
What the FLIP? Content Creation and Assessment in the FLIPped Classroom (Part 2)
4:00 — 5:15 pm (75 min.)

Strand B: Teaching & Learning (link to abstracts)

Jon Nordmeyer
Academic Language: Barrier or Bridge?
10:00 — 11:50 (100 min.)

Lunchtime Break: 11:50 am — 1:30 pm

Chuck Sandy
Taking Learning Where It Leads
1:30 — 3:20 pm (100 min.)

Jon Nordmeyer
Formative Feedback: It IS Rocket Science
3:30 — 5:20 pm (100 min.)

Strand C: Young Learners & Teens (link to abstracts)

Virginia Parker
Teaching Teenagers, a Practical Approach to the Challenges of Teaching Adolescents
10:00 – 10:50 am (50 min.)

Anna Loseva
Teens Thinking and Acting Safely on Social Networks
11:00 – 11:50 am (50 min.)

Lunchtime Break: 11:50 am — 1:30 pm

Barbara Hoskins Sakamoto
Moving Beyond 21st Century Skills
1:30 – 2:45 pm (75 min.)

Kalyan Chattopadhyay
Critical Language Awareness in Evaluating, Adapting, and Writing Materials
3:00 – 3:50 pm (50 min.)

David Valente
Using Drama and Storytelling to Promote Creativity in Primary ELT
4:00  – 5:15 pm (75 min.)

Strand D: Media and Technology (link to abstracts)

Gary Ross
Talking to Your Computer: Using Web Speech to Develop Student Communication Skills and Autonomy
10:00 — 11:50 (100 min.)

Lunchtime Break: 11:50 am — 1:30 pm

Glenn Stockwell
Mobile Language Learning: Tools and Training
1:30 — 2:45 pm (75 min.)

Jeff Lebow
Teaching MORE - Mobile Online Realtime English
3:00 — 4:15 pm (75 min.)

Lindsay Herron
Awesome Online Tools for Student Projects
4:30 — 5:30 pm (60 min.)